Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
"И все пак тя се върти..."
Автор: logic Категория: Технологии
Прочетен: 56434 Постинги: 23 Коментари: 3
Постинги в блога от Септември, 2012 г.
 (Приложение 1 към проект "Хелиос")

 

   Изследването на Слънчевата система може да продължи с експерименти ( 2 )  върху представения по-рано тук нов планетарен модел и анализ на резултатите. Например в него могат да бъдат въведени стойностите на орбиталните параметри на планетите, като използваните за сега са:
      -минимално и максимално разстояние до Слънцето
      -наклон на кеплеровата орбита ( инклинация ) спрямо слънчевия екватор.
   Резултата е даден на двете схеми и показва напречно сечение на тороидалните зони, вътре в които се намират съответните орбити (вече беше показано, че в наклоненото сечение се съдържа кеплеровата орбита на съответната планета): 1- Меркурий, 2-Венера, 3-Земя, 4-Марс, 5-Юпитер, 6-Сатурн, 7-Уран, 8-Нептун, 9-Плутон.
   imageimage

   Вижда се, че формата и големината на тези напречни сечения се оказва различна за всяка планета и зависи от амплитудата на описаните вече колебателни движения (радиално-К1 и аксиално-К3). Ориентацията на кеплеровите орбити също е различна, съществува и прецесия на линията ня апсидите, а това показва, че тези колебателни движения са независими едно от друго и следователно не е задължително те да имат еднакви периоди. Резултантното движение може да е непериодично. Тази хипотеза подлежи на експериментална проверка, като потвърждаването и би доказало съществуването на нова закономерност – прецесия на равнината на кеплеровата орбита. Сега е прието, че тези равнини са неподвижни в световното пространство, но няма обяснение защо са “застинали“ и то точно в това хаотично положение. Обяснение естествено има и то е, че сега наблюдаваме текущото положение от един дългопериодичен процес, който превишава многократно цивилизования“ период на човечеството, поради което не е наблюдаван до сега. Тороидалните зони са винаги симетрично разположени относно оста на въртене и екваториалната равнина на Слънцито (поради което новият планетарен модел освен хелиоцентричен е и хелиосиметричен), а вътре в тях съответната орбита мени своята ориентация много бавно, което е причина за хаотичното им разположение. На схемите с пунктирана линия е показана равнината на наклоненото сечение само на зона №3 (на Земята). Тя е и равнина на еклиптиката, която е приета от Коперник за основна в хелиоцентричната система. В тази връзка трябва да има ясен физически критерий при избор на фундаментална равнина .
   Анализа до тук подсказва още две неща:
       1. Зависимостта между наклоненото и напречното некръгово сечение на тороид е математически проблем, който не е изследван.
       2. Неговото разрешаване ще отвори пътя за решаване на проблема с истинската форма на кеплеровите орбити (постигнатото до сега се приема за задоволително ).

Категория: Технологии
Прочетен: 1487 Коментари: 1 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: logic
Категория: Технологии
Прочетен: 56434
Постинги: 23
Коментари: 3
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Септември, 2012  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930