Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2013 23:07 - Изследването продължава - 5
Автор: logic Категория: Технологии   
Прочетен: 1944 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.04.2013 04:24


                                             

                                        ( приложение 5 към проект „Хелиос“ )


       Новия обединен планетарен модел освен Слънце-Земя може и трябва да обхване и Луната . За изследването интерес представляват особеностите на лунната орбита-тя не е в близост до равнината на земния екватор, а до еклиптиката ( видео ) и не е елипса (  луна-орбита  ). Кинематичната основа на теорията за движение на Луната е дадена още в древността от Хипарх (  изсл. на Л. ). Движението се разглежда относно сферата на неподвижните звезди, която е отправното тяло, а основна равнина е тази на земната орбита- еклиптиката. В днешно време обаче точността на теоретично предсказаните положения при движението на Луната не се дължи на физичната адекватност на теорията, а се постига с искуственото въвеждане на десетки хиляди коефициенти, но това нито може да я накара да се движи по елипса, нито променя основите на теорията. 
      Движението на Луната относно Земята е подобно на това на планетите показано в приложение 1 . Тороидалната зона, която заема орбитата на Луната също е разположена симетрично, но относно оста Zт на Земята Т и равнината на земния екватор XтYт. (фиг.1)

image
 image
      В наклоненото сечение на тази зона би трябвало да се съдържа елиптичната кеплерова орбита на Луната, но поради бързата прецесия на линията на апсидите (с перод 8,8 г.) и равнината на лунната орбитата (с период 18,6 г.), вариации в размера, ексцентрицитета и наклона, то тя по форма е далеч от равнинната елипса, не се подчинява на законите и в действителност е отворена променлива 3D крива заемаща вътрешността на тороидалната зона. Последната също е променлива, като напречното й сечение варира между показаните в светло синьо и тъмно синьо зони. (размерите и наклоните са действителни). 
      Какво е движението на системата Земя (Т) - Луна (S) относно Слънцето (Н)?
      Тъй като вече е известно, че Слънцето се завърта около собствената си ос спрямо Земята за около 28 денонощия(  Сл. характеристика ), то хипотетичен наблюдател намиращ се на Слънцето ще установи, че системата Земя-Луна прави същото, но в обратна посока – по часовата стрелка - както е показано на схемата (фигура 2):

image
 

      Случайно или не, но същият е и синодичният период на Луната-от новолуние до новолуние. Моментите на новолуние и пълнолуние се случват в почти диаметрално противоположни страни на Слънцето. Това в коперниковата система изглежда по съвсем различен начин (  набл. Л   ).Тук фактите подсказват, че има и нов физичен смисъл - системата Слънце-Земя-Луна се намира в резонанс със честота около 0,4 микрохерца!
      Сега приливите и отливите се обясняват (сложно и неубедително) с гравитационно привличане на Луната ( приливни сили   2   3   ). Ако това е причината то приливната вълна би трябвало да е само откъм страната на Луната, но както е известно има такава и от противоположната страна. Освен това равнината на системата Земя-Луна (възприемана като двойна планета) не се отклонява на повече от 5,15 градуса от равнината на еклиптиката, а това недвусмислено показва, че описаното явление не се дължи само на едностранно влияние на Луната, а на взаимното влияние между трите тела в системата Слънце-Земя-Луна намираща се в състояние на резонанс. При периодичното подреждане на телата в една линия средното-Луната при новолуние или Земята при пълнолуние-е под максимален „стрес“. Митичното влияние на Луната ( интересни факти )върху живота и процесите на Земята всъщност е взаимно и пропорционално споделено между трите небесни тела.



Тагове:   Луна,   резонанс,   отлив,   прилив,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: logic
Категория: Технологии
Прочетен: 90793
Постинги: 23
Коментари: 3
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031